torsdag 18 augusti 2011

Full fart!

I tisdags var jag iväg med Cleo till Sthlm på hoppträning för Annsie. Closan var såå fin!
Jobbade mycket på backen först, de är de bästa med Annsie, att hon lägger ner mycket tid och energi för att få igenom hästarna innan man börjar hoppa.

Hoppningen bestod av oxer räcke snett igenom och en linje/serie på ena långsidan på 3 hinder. vi började med att hoppa på hindrena snett igenom då vi skulle jobba hästarna hela vägen fram utan att tempot går förlorat!
efter de hoppade vi igenom serien, sen hoppade vi räcket ur sväng till mitten hindret i serien och sedan ut på oxern som stod snett igenom. I serien var de, räcke-->oxer 17m -->räcke 14m (alltså 4 galoppsprång räcke till oxer, sedan oxern till de andra räcket 3 galoppsprång.)
hindrena snett igenom till oxern i mitten på serien var de 17m, alltså 4 galoppsprång.
En rolig övning, då den gick ut på att få en fjäder i hästarna och att dom ska jobba själva.
Hoppade vissa hinder på 130 så vi känner oss redo inför tävlingen på söndag, då åker vi till köping:)

Hugo har gått hårt i veckan, jobbade han hårt både igår och idag, så i morgon får han bara gå på bandet.
Jag jobbar mycket med övergångar och igångsättningar, där han ska behålla formen och ej rusa iväg, tydligen väldigt svårt och jobbigt..
sedan har jag jobbat lite med en serie, studs-galoppbommar-oxer, där han bara ska jobba själv, gick sådär igår men super idag:)

Lakritz även kallad kungen;) har haft sadel o träns på sig, så duktig! i nästa vecka ska han få börja springa lite på banan med utrustning,. det blir kul.
Kungen? jo jag har aldrig träffat en så envis häst, så hans smeknamn fick bli kungen;)

Vi hörs:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar