onsdag 5 oktober 2011

Nya tag!

Veckorna går så fort, hinner inte med att uppdatera!

Cleo var hos veterinären förra veckan, det gick helt ok! Longerade henne först, sedan böjde hon alla 4 benen både hög och lågt. Hon var öm båda koterna fram, lite mer på vänster kota. Sedan höger bak reagerade hon på. man brukar ju använda sig av skalor när man böjer och gör hältutredor. Cleo hade en reaktion på en halv grad vänster fram och höger bak vid böjprovet. (skalan mäter man från 0-5 grader, då 5 är blockhalt och 0 ingen hälta)
Cleo blev då behandlad på dom 2 ställena. Hon har ju gått rätt så hårt detta år, och jag tycker att man alltid bör kolla upp sin häst i slutet på året.
Nu har hon gått i hage i 4 dagar och har börjat rida henne igen. Den här veckan joggar jag henne varannan dag och sedan får hon gå på bandet varannan dag.

Hugo trimmas på som vanligt.

Ramido har tyvär inte blivit såld, var och besiktigade honom för en vecka sedan lite drygt, han var jätte fin och reagerade inte vi böjprovet. Sedan skulle veterinären (Per Arvidsson) bara känna igenom honom och upptäckte då något konstigt i hans pung, låter rätt konstigt. Vilket de är också. Först trodde Per att de var pungbrock, men ändrade sig rätt snabbt och sa att de kunde de ju inte vara eftersom att han kunde trycka i princip hur hårt som helst utan att hästen reagerade. Jag berättade för Per att han har haft detta länge, sedan hon som äger den nu köpte honom, och att dom har kollat upp de, och att de inte är något att bry sig om, endast en dålig kastration, så de har blivit en liten broskbildning. Inget som stör hästen! Men köparna drog sig ur, så tråkigt:(

Igår satt jag på min prins Lakritz för första gången:D såå duktig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar